Una mica menys de llum



En aquell sistema perfecte dels estudis, cada estrella tenia el seu rol i el seu espai definit. Deborah Kerr va ser la imatge de l'actriu britànica seriosa, un pèl distant i molt competent com a intèrpret (el que vindria a ser, actualment, Cate Blanchett). És cert que va tenir una etapa exitosa però merament decorativa en el cinema d'aventures en Technicolor ("Quo Vadis", "Las minas del rey Salomon", "El prisionero de Zenda"...), tot i que el seu destí era el món del drama, amb personatges psicològicament complexos i ben definits ("De aquí a la eternidad", "Té y simpatía", "Tú y yo", "Buenos días tristeza", "Mesas separadas", "Tres vidas errantes", "Suspense", "La noche de la iguana", etc.) Fins i tot es va apuntar a la seva filmografía un dels musicals més exitosos dels cinquanta, "El rey y yo", encara que alguna cantant de l'època la doblés a les cançons.

Sí, arribats a aquest punt, ho haig d'admetre: sempre vaig ser
un f
an de "Falcon Crest", tant pel seu desvergonyiment, com pel seu sentit de l'espectacle i els seus rocambolescos arguments que s'atrevien a fer sortir nazis i espies internacionals, o bé acabar una temporada amb un capítol al més pur estil d'Agatha Christie. Una mena de paròdia del serial familiar, rodat amb una llibertat que no tenien altres grans exemples del gènere, com "Dallas". Mal que ens pesi, moltes sèries posteriors van agafar l'estil de "Falcon Crest", tot i que potser no el van saber entendre.

2 Comments:
Ho comfesso públicament : a mi també m'agradava força Falcon Crest... (i Nissaga de Poder, serà que els culebrots amb vinyes em van...)
Áh, sí, sí, sí... NISSAGA també. I tant!! Després de l'Angela Channing ve l'Eulàlia Montsolís. I en Mateu Montsolís. I la Laia (una pseudo Lucy de DALLAS), que es casava de vermell. I la mare Montsolís, que moria ofegada al llit per un coixí. Quants records!!
Publicar un comentario
<< Home