miércoles, diciembre 19, 2007

Malgrat tot... Bon Nadal

Amb aquest post vull felicitar el Nadal i l’Any Nou a tothom… A tothom que entri a aquest blog, i pugui llegir aquestes paraules, és clar.

Tot i que cada vegada tinc més motius perquè no sigui així, a mi el Nadal sempre m’ha agradat. Sé que vaig a contracorrent, perquè fa anys que sento dir a tots els del meu voltant que odien aquestes dates, que prefereixen fugir abans que estar amb la familia, que detesten el consumisme ferotge (tot i que generalment gasten el doble que jo), que no es creuen els bons sentiments de la gent, etc… Tant ho he sentit, i tant s’ha estès aquest sentiment anti-Nadal que crec que s’ha convertit en una moda… i que com a tal, deixarà de ser-ho en qualsevol moment.

Sé que hi ha certa raó en les paraules de molts anti-nadalencs, però quan arriba Nadal sempre entro en una fase de recessió i me’n torno a la infància, o a l’adol·lescència. En aquella època, el Nadal era la meva festa preferida de l’any. Ara han canviat moltes coses: falten algunes persones, i amb d’altres gairebé no ens veiem... Han canviat les circumstàncies, s’han afegit famílies, i també he canviat tradicions. Però tot i així, quan veig les primeres llums al carrer em sento transportat a una altra època, o a una altra dimensió que potser no ha existit mai... I és que a mi m’encantava, com a molts, el Nadal de les pel·lícules americanes (les del dissabte a la tarda) on tothom semblava obligat a passar les festes amb un luxe extraordinari i fictici. I com que el Nadal és més o menys igual estèticament d’un any per un altre, la recessió és fàcil, i viure en una falsa il·lusió, també.

De la mateixa manera, no em sento decebut quan veig que passades les Festes tothom és igual que abans, que alguns familiars desapareixen o s’amaguen fins al Nadal següent, que el compte corrent ha minvat un pèl més (i jo sense Paga Extra!!!) o que els guarniments i l’arbre semblen ridículs i fora de lloc. No em decep perquè amb els anys he posat certes prevencions. Sé que qui t’estima ho farà sempre, que els amics sempre hi seran, i que els que utilitzen la hipocresia com a escut també ho faran en altres èpoques de l’any. Fins i tot penso que en altres èpoques em dol molt més que no pel Nadal, on sembla que ser una mica hipòcrita fins i tot està ben vist. No ho defenso, però ho detecto... i ho accepto.

Malgrat tot... Bon Nadal. Bon Any Nou.

Etiquetas:

14 Comments:

Blogger abel said...

la navidad es para los ricos, pero a mi también me gusta!!!Y eso que los que no tenemos trabajo fijo no recibimos aga extra, como dices, ni lote de navidad!!!Ni polvorones, ni esas absurdas peladillas que siempre se quedan y que acabas atacando una mañana de resaca estival!!!
Pero bueno, ahora en Consum, hay grandes ofertas y los polvorones, m los compro yo!!!Alehop!!!
Un beso fuerte Carles desde aqui, desde Valencia, que ahora parece un polo de naranja!!!

11:49 a. m.  
Blogger Charo Bolivar said...

Pues no sé por qué (será la edad) pero a mi siempre me había dado mucha rabia la Navidad, pero este año tengo ganas de celebrarla. Yo, como tú (con eso no quiero decir que tengamos la misma edad) crecí con las películas de Navidad y me encantaban, ¡cómo las hecho de menos! Casi esperaba la navidad (además de por los regalitos, claro, que uno es niño sólo una vez en la vida) por la programación de la tele. No faltaban las Mujercitas (qué bonita!!!) ni ¡Qué bello es vivir! (qué bonita!!!!) y muchas otras que ahora no me vienen a la memoria. Yo creo que no debemos dejar morir al niño que llevamos dentro, que la ilusión es poderosa y mirar con los ojos de un niño siempre, siempre, tiene recompensa.
Feliz Navidad y que sepais que os quiero mucho, ahora y el 30 de junio. (Es que en mi familia eso de decir "Te quiero" es como un pecado ¿te has dado cuenta?)

2:30 p. m.  
Blogger PRU said...

Doncs igualment, Carles, que ho passis el millor possible... T'ho dic així perquè ja fa molt anys que sóc dels anti-nadalencs, i no per modes ni punyetes sino per circumstàncies i sentiments, què hi farem...

3:11 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Bon Nadal, Abel. Vaja, un que li agrada el Nadal...!! Compte amb el fred de València. És traicioner.

Nosotros también te queremos, Charo. Pero lo diremos bajito, no sea que lo oiga "la familia".

I a tu, PRU, desitjar-te que sobrevisquis com puguis a les festes. Entenc perfectament als anti-nadalencs per convicció. Anirem escrivint-nos posts, oi?

Un petonàs a tots.

11:36 p. m.  
Blogger Mercè said...

Ei Carles, jo també sóc nadalenca. I és ben estrany perquè sóc a l'ull de l'huracà consumista (treballo fins i tot els diumenges a la botiga) però per a mi no té res a veure una cosa amb l'altra.
L'olor que fa casa meva el dia 24 i l'ambient que es crea...no l'he viscut en cap altre època de l'any, no sabria explicar-ho, i no és que sempre tot hagin estat flors i violes...també en els moments difícils.

Per cert, aquesta passada nit ha estat la més llarga de l'any, o sigui que a partir d'ara anem viatjant cap a la llum tots plegats.
Bon viatge i fins ben aviat!!

Una abraçada enorme!

10:45 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Bé, per fí m'he decidit a deixar unes línees al teu blog. Sobre tot després de sentir RCB i el teu 'heroi del geriàtric' què ens ha encantat.
Només insistir en què passeu uns bons dies de Nadal i què us trobarem molt a faltar per Cap d'Any, EA!

2:05 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

A mi también me gusta la Navidad de las películas; la de 'El día de la bestia', 'Los Gremlins' o 'Pesadilla antes de Navidad'. Pero sin duda la mejor es la de 'Plácido' de Berlanga. Eso sí que es una Navidad auténtica. Un beso, y merry christmas.

2:38 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

T'ha sortit un post brillantíssim! El guardaré a la meva carpeta d'imprescindibles. Hi comparteixo moltes coses, Carles. A mi -consumista, sentimental i escapista com sóc- el Nadal em sedueix implacable, cada any. I diria que cada any més! Ens anem llegint i, aviat, espero, també veient...

10:24 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Gràcies Mercè, i benvinguda de nou a casa després d'aquesta fantàstica "escapada".

Gràcies també Carme. Quina alegria que hagis escrit... per fi!!! Nosaltres també us trobarem a faltar. I tant!

Iván, ya puestos, podrías haber citado "Batman vuelve", "La jungla de cristal 2", "Eduardo manostijeras" o "La aventura del poseidón", todas ellas con la Navidad de fondo. Pero yo me refería a otra cosa, ¿sabes? Y que conste que "Gremlins" me encanta, sobretodo cuando la chica recuerda la absurda muerte de su padre haciendo de Papá Noël. Que cruel para ser una peli aparentemente orientada a niños.

Oriol, mil gràcies pel "comment" i mil gràcies pel teu àlbum de retalls. El segueixo assiduament. A veure si ens podem veure algun dia... Una abraçada, a tu i a la Laura.

12:13 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

3:32 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

9:34 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

2:40 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

1:19 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

10:53 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home