martes, enero 08, 2008

Camí dels Òscars

Enguany he descobert alguns blogs dedicats en la seva totalitat a l’esdeveniment dels Òscars. I no és que expliquin la història del premi ni facin llistes de guanyadors anteriors, sinó que es dediquen a fer càbales –des de ben entrada la tardor- de les pel·lícules, dels actors i dels directors que tindran possibilitat de guanyar alguna estatueta l’any 2008. Es tenen en compte tots els premis de la crítica americana, les nominacions de cada gremi en particular i també les taquilles i les crítiques aconseguides per cada film. D’aquesta manera es poden elaborar unes llistes prou precises per saber les possibilitats de cada actor, actriu, director o pel·lícula (són els famosos "termòmetres" que s’elaboren al blogg Los Oscars 2008). Suposo que deu ser una estadística molt similar a la que fan tots aquells que cada any aposten fort en les travesses d’aquests premis cinematogràfics.

Les pel·lícules que, a hores d’ara, tenen més possibilitats de rebre nominació són “NO COUNTRY FOR OLD MEN” –la multipremiada peli dels Coen-, “EXPIACIÓN” –l’aposta britànica de l’any-, “JUNO” –una comèdia indie que ha caigut molt bé, a l’estil de Miss Sunshine-, “THERE WILL BE BLOOD” –un drama èpic amb pous de petroli pel mig- i “INTO THE WILD” –una història de Sean Penn sobre un estudiant prometedor que ho abandona tot per viure una aventura en plena natura. Enrere queden cintes fins ara favorites, com “SWEENEY TODD”, que últimament està baixant punts de forma escandalosa, “MICHAEL CLAYTON”, “AMERICAN GANSTER” o “LA ESCAFANDRA Y LA MARIPOSA”. De totes maneres, encara no hi ha res definitiu. Els globus d’or –un premi prestigiós que enguany es queda sense cerimònia per culpa de la vaga de guionistes- seran els que acabaran d’influir en tot plegat.

Pel que fa als actors, els que ja tenen nominació segura són Daniel Day-Lewis i George Clooney, mentre que Johnny Depp, Vigo Mortensen o Denzel Washington hauran d’esperar els últims moviments. I pel que fa als secundaris, els que més possibilitats tenen d’estar nominats són Cassey Affleck, l’espanyol Javier Bardem -el favorit de molts i també un dels més premiats per totes les associacions de crítics- i el veterà Tom Wilkinson.

Les actrius que segur que estan nominades enguany són Julie Christie i Marion Cotillard, ambdues europees. De prop les segueixen Angelina Jolie, Ellen Page (la noia que vam descobrir fa uns anyets a “Hard candy”), i Keyra Knightley. En el rol de secundàries, trobem que les favorites són Amy Ryan, Cate Blanchett i Tilda Swinton.

Us convido a passar per les pàgines, sobretot la primera, ja que és realment curiós fins on pot arribar l’afició a aquests trofeus. A moments sembla com si fos una lliga de futbol i que cada pel·lícula fos un equip, que puja o baixa segons la seva influència, o segons l’entorn que l’envolta. Vaja, real com la vida mateixa... de Hollywood.


http://lososcar2008.blogspot.com/
http://www.caminoalososcar.com/category/oscars-2008/
http://www.cuak.com/?cat=73

Etiquetas: