domingo, marzo 18, 2007

El castell de la Mala Vella

"Es diu que per allà l'Edat Mitjana, en un poble anomenat Caldes els vilatans estaven atemorits perquè una criatura monstruosa -meitat home meitat llop- rondava pels seus carrers, entrava a les cades de la gent i s'enduia els nens. Però aquest no era l'únic problema: tothom havia de pagar uns impostos molt elevats a la senyora feudal: una vella que vivia en un castell i que de tan lletja, geperuda i dolenta com era... tots la coneixien com la "mala vella"."


"Un dia va arribar a la vila un tal Maurici, que al trobar-se sense feina no va tenir més opció que arribar-se fins el castell i demanar un treball. Allí, un home geperut i mal carat li va dir que ja podia començar a treballar, i li va encarregar les feines més feixugues... De mica en mica, en Maurici es va adonar que en el castell passaven coses rares: una nit va veure com el geperut sortia disfrassat de llop i es dirigia cap el poble. En Maurici el va seguir i va veure com segrestava un nen i el duia cap al castell amb intenció de cuinar-lo. I és que la vella, que tenia un pacte amb el diable, havia de menjar cada nit el cor d'un nen petit. Si ho feia, mantindria els seus poders sobre els pagesos de Caldes."

"Poc abans de que el geperut bullis al nen dins d'una gran olla, en Maurici s'hi va enfrontar i el va matar. Li va treure el cor i després li va servir a la "mala vella", que de seguida es va adonar de l'engany. El poble va arribar en el moment just, i la dona -sense cap altra opció- va haver de fugir per no tornar més... Des de llavors, el poble es diu Caldes de Mala Vella, per no oblidar el mal que aquella dona va fer al poble durant anys."


I tot això és per recordar el poble de Caldes, en el que he passat uns dies de vacances en un dels seus balnearis... Com que no vull oblidar-ho, he pensat que la llegenda sempre em serviria d'excusa... de bona excusa. A més, és una llegenda maca, no? (Per cert, no us recorda una mica a la pel·lícula EL BOSQUE... Bé, potser només una mica...)

2 Comments:

Blogger abel said...

cuantos posts...es que hay que ver que productivo eres!!!Yo me desconecto un par de semanas y ya tienes aqui cinco posts tan ricamente...
que tal todo?
Yo feliz perdicisimo y con ganas.
Nos vemos el sabado, no?
Un besico

11:12 a. m.  
Blogger Charo Bolivar said...

Qué bé unes vacances a plé març!
M'encanten les llegendes, ho saps, oi?
Un petó

11:48 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home