jueves, marzo 22, 2007

Una recomanació més (C.R.A.Z.Y.)

Ara fa un mes, aproximadament, que ja es pot trobar el DVD de la pel·lícula canadenca C.R.A.Z.Y, que es va estrenar a les cartelleres catalanes l'estiu passat... si no recordo malament. Sé que últimament em faig pesat amb les recomanacions, però com que aquest era un dels objectius del blog, no me'n puc estar.


C.R.A.Z.Y. és realment recomanable. La vaig veure l'altre dia per primer cop i, a part de despertar algun sentiment dolorós i algunes històries del passat, em va semblar una pel·lícula molt ben feta, sempre a cavall entre melodrama i comèdia... i sempre molt atenta al despertar sexual d'un noi que farà el possible per no defraudar al seu pare. C.R.A.Z.Y. té moments d'una tendresa gens empalagosa, juntament amb d'altres d'una crua brutalitat (excel·lent l'escena del sopar en que un dels germans anucia que es casa).

El film compta també amb uns actors increïbles (atenció al pare i a la mare) i amb una banda sonora d'escàndol (David Bowie i Rolling Stones, barregats amb Patsy Kline i Charles Aznavour). A més, està a l'alçada d'altres grans pel·lícules que han tractat l'acceptació de la identitat sexual, com ara "Maurice", "Beautiful thing", "Ma vie en rose", "Desayuno en Plutón" (una altra de les grans pel·lícules del 2006), "Krampack" o "Brokecack Mountain". Potser també hauria de col·locar a la llista "Priscilla", que tot i no ser excel·lent ni anar exactament d'aquest tema... és una pel·lícula que va marcar a tota una generació de gays... LA MEVA.

Suposo que C.R.A.Z.Y., tot i estar ambientada en els 70, serà juntament amb la cinta d'Ang Lee una de les pel·lícules que marqui a les generacions més joves.