martes, abril 10, 2007

Efímer

Efímer, sí. Vivim en un món en què tot és efímer. Són efímeres les paraules, les emocions... fins i tot els sentiments. Tot s'escapa de les mans una vegada més, com l'aigua, com la sorra... Voldria ser efímer jo també, a vegades, només algunes vegades... Però crec que ja no és possible.

Crec que cada dia ens costa més retenir les coses: tot s'esborra just quan comença a semblar alguna cosa, tot s'escapa quan just sembla que acaba d'arribar... Vivim de coses efímeres, i perseguim coses efímeres... potser perquè les que duren no interessen a ningú. Són coses que envelleixen just acabades de néixer.
Llegia l'altra dia un conte de Sergi Pàmies -molt recomanable- sobre la vida d'una gota d'aigua. Era apassionant, i només era això... la vida d'una gota d'aigua, des de que sortia de l'aixeta fins que s'estrellava a l'aigüera de la cuina. Uns segons. Una vida feta de pocs segons. I malgrat tot, concentrada, apassionada, completa... I penso ara que potser volem això: viure al cent per cent, en molt poc temps, sense tenir en compte que les coses bones són les que es fan i envelleixen amb el temps. Les que maduren i es confonen amb la vida, perquè són vida... i no un instant fugaç.



(Dedico les imatges d'aquest post al Jordi, creador de la pàgina SEXCULTURES, que podeu consultar des de l'índex d'aquest mateix blog. En Jordi persegueix escultures i objectes d'arreu del món -si són de tema eròtic, millor- i després ens els mostra en una pàgina completíssima, divertida, i actualizada dia a dia. Us la recomano, i és per això que avui m'he buscat l'excusa de posar unes escultures... efímeres, això sí.)

2 Comments:

Blogger PRU said...

En un món en què tot és efímer, s'agraeixen certs moments per atesorar, com aquest que avui em (ens) regales...

Aquestes figures de gel són magnífiques, ja m'explicaràs d'on les has tret... I el text que les acompanya és tota una reflexió que comparteixo totalment...

Per sort, sembla que en aquesta societat veloç i consumidora, a alguns encara ens queden ganes d'anar fent, gota a gota, afegint granets de sorra, a veure si construïnt podem anar fent vida, podem anar fent camí... i així, al menys, poder deixar petjada de les amistats creades... el temps, com en tot, sempre hi juga un paper primordial...

Gracies doncs pel teu temps i la teva amistat, Carles... i fins la propera...

10:55 a. m.  
Blogger CARLES ARMENGOL said...

Hola Jordi,
Les figures de gel, ja que preguntes... les vaig trobar remenant per Internet. Estaven penjades en el blog d'algú, tot i que no recordo molt bé com ni per què les utilitzaven.

A veure si ens veiem un dia. Passa el temps... la sopa de pèsols ha quedat glassada, de tan freda, i crec que ja només cal inventar-nos una excusa qualsevol per trobar-nos un dia fora dels blogs.

Fins aviat.

3:15 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home