lunes, junio 25, 2007

PRAGA. La ciutat dels ponts (I)

L'arribada a PRAGA va ser impecable, ja que les línies xeques -de les poques que encara serveixen menjar en un vol europeu- demostren eficàcia i eficiència a dojo. El més traumàtic va ser arribar a l'hotel, perquè tot i no estar massa lluny del centre, ens obligava a agafar metro... i això el primer cop, i en un país de gent una mica seca i eixuta, sempre resulta inquietant. A més, just sortir del metro el barri que ens esperava no s'assemblava gens a la imatge que tots tenim de la ciutat. Els edificis alts, bruts i semi-abandonats, els cotxes més aviat antics, el carrer mal asfaltat... semblaven indicar-nos que estàvem més a Sarajevo que a la Praga dels somnis. Finalment, però, una noia molt amable ens va readreçar amb gestos i ens va indicar un edifici que sobresortia per sobre dels altres: era el nostre Hotel, un gratacels de 18 plantes o més... que ens esperava amb el seu posat també "sec i eixut". Tot això va proporcionar al Genís una de les frases de la jornada: "Llevo diez minutos en un país del este, y ya tengo ganas de suicidarme."



Sigui com sigui, tot va quedar en aquests primers deu o quinze minuts. PRAGA és una ciutat preciosa, de les més maques que he vist mai. Té moltes de les característiques d'altres ciutats centre-europees, però de cop veus com tot es barreja: els estils arquitectònics més diversos encaixen d'una manera que pocs arquitectes podrien somniar.

També es diu que la ciutat compta amb la plaça més bonica d'Europa, la plaça de la Ciutat Vella (Starometská). No podria posar la mà al foc, ja que només en un instant em venen al cap altres places il·lustres,com la Plaça Sant Marcos, la Piazza Nabona, etc. Ara bé, el que no es pot negar és que tenen un dels ponts més bells del món: el Karluv Most, o Pont Carles.

Continuarà...

Etiquetas:

10 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Espero que hagis gaudit molt del viatge. I el Genís també! No sé per què, però totes les ciutats europees tenent aquest flaire gris i decadent. Són tant d'artista... Podries haver anat vestit d'Andy Warhol.

Què maca és Barcelona!

Petons, IVAN

2:51 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

La veritat és que Praga resulta més trista a les fotos que al natural... La majoria de fotografies publicades avui són d'un dia plujós, però ja veuràs que les festes que organitzen a la vora del riu tenen tot un altre aire... D'aquí uns dies en veieu el resultat. Avui marxo cap a Madrid...

Un petó i fins aviat, Ivan. S'agreeix l'esforç en català (se'm feia estrany llegir-te així, però la ironia final sobre Warhol és molt teva... molt "ivanística").

4:15 p. m.  
Blogger xesca said...

Que envidia sana, me alegro que disfrutárais después de los 15 primeros minutos, espero vuestra vuelta para ver la continuación y alguna foto más.

Buen viaje a Madrid. Un besazo!!
P.d. Has visto que ya escribo como blogger? je

8:27 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

¡Qué bonita es Praga! Yo estuve en agosto del 2.000 y de gris nada: todo lo contrario. Mi recuerdo es precisamente de colorido.
A mí se me ocurrió llegar en tren desde Austria y vinieron militares a pedirnos la documentación antes de pasar la frontera, pusieron alguna pega (ahora no recuerdo por qué) y yo ya me veía en uno de esos típicos calabozos horribles de película de país del Este, pero al final todo salío muy bien.
No sé para que vas a Madrid, pero sea lo que sea, que te vaya muy bien.
Un besote.

1:58 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ei, que no és cap esforç, malcarat! Jo parlo molt bé el català, adhuc l'escric.

Passa-t'ho molt bé també a Madrid.

Petons, tros de quòniam.

2:15 p. m.  
Blogger PRU said...

Ja deia jo que no et veia el pel darrerament, resulta que el senyoret estava per Praga, enveja sana, hahaha...

Vaig estar-hi al 94 ó 95 recorrent el país en plan ruta cervecera, i van haver-hi moments i llocs que ufff, imagino que el Genís ho hagués trobat encara 'més de l'Est'... però realment Praga té un encant especial... la Plaça i el Rellotge, els ponts, Karlo Vivary, Kafka...

Del tema escultòric ja t'he respost al meu blog, algun dia faré un especial Txèquia i ja veuràs...

Apa, esperarem a llegir-te de nou per a saber més, segueix fent-nos de guia quan tornis de la meseta, eh?

3:29 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Uy, cuanta gente escribiendo! Si esto no parece mi blog!!!

Ángeles, a Madrid voy a ver a la familia, a ver algo de teatro que me interesa y también al EUROPRIDE (celebración europea del Día del Orgullo Gay) Ya os contaré a la vuelta.

Sí, PRU, no paro de fer viatgets... i a més, quan torni estaré quatre dies per casa... i després a l'OBRADOR D'ESTIU. Hi aniràs? A l'agost, però, em quedaré tot el mes per aquí.

Iván, no me llames "tros de quòniam" en público... ¡¡Ay que tonto!! Llámamelo sólo en la intimidad, "babau", "sòmines", "poca-pena"... (Por cierto, el ADHUC o lo pongas nunca, que queda muy repipi).

10:08 p. m.  
Blogger PRU said...

No podré anar a l'obrador d'estiu, però sí a la pre-estrena del Grec a la Beckett... T'he escrit un mail al respecte... :)

2:44 p. m.  
Blogger PRU said...

Este comentario ha sido eliminado por el autor.

2:44 p. m.  
Blogger Charo Bolivar said...

Hola cuñaaaaaao!
Que envidia más sana se me está pasando por el cuerpo, tan sana que te mataría cual cíclope (de la patrulla X, por supuesto) con solo una mirada.

La europa oriental, bajando desde Polonia direccion sur está que da pena, pobrecitos. Si visitas Atenas o Tesalonica, te piensas que estás en la España de los años 60, además de toda la suciedad de las calles y como dices, coches de años ha. Guardan su encanto gracias a los monumentos centenarios, que si fuera por otra cosa los pobres ya se habrían extinguido como los dinosaurios. Pero no deja de ser una experiencia de lo más interesante, para pasar unos díitas.

Un beso para los dos

11:34 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home