miércoles, mayo 14, 2008

Arrossos made in Can Castelló


El curs d'Arrossos, Fideuàs i altres Plats Mediterranis que està duent a terme en Genís en el Centre Cívic de Can Castelló segueix endavant. Per tal de fer més nutritiu i saborós aquest blog, de per si prou gustós, en Genís us vol regalar una recepta. Concretament, la d'arròs a la cassola, que no és molt llarga i que m'hi cap perfectament. (Ah, per cert, la foto és d'un arròs mar i muntanya, que vindria a ser molt similar a aquest... però amb l'afegit de les gambes, el marisc i coses d'aquestes que sempre venen de gust.)

Arròs a la cassola

Ingredients per a 4 persones:

  • 350 gr. d'arròs (2 gots de 250 cc).
  • 5, 6 o 7 gots de 250 cc de brou de carn (segons agradi més o menys caldós)
  • Per al sofregit: 2 cebes mitjanes, 1 pebrot verd, 4 alls, 4 tomàquets.
  • 1 tros de costella de porc, 4 salsitxes de pollastre, o la carn que més us agradi (tot el que el pressupost ens permeti; també una mica de marisc, si voleu.)
  • 40 gr. de pèsols, 3 carxofes (o fabetes, espàrrecs verds,etc...)
  • 7 cullerades d’oli d’oliva.
  • Pebre vermell dolç, julivert, colorant alimentari, farigola, pebre.
  • 4 ametlles, 4 avellanes i 6 cacauets per fer una picada (opcional).
Es sofregeix la ceba amb les 7 cullerades d’oli. Se li afegeix la carn que necessiti mes cocció tallada a daus i salpebrada, i es va daurant. Després li toca el torn al pebrot. Es segueix sofregint tenint en compte que es vagi caramel·litzant sense cremar-se.

Talleu les carxofes i afegiu-les al sofregit (o les verdures més dures). Uns 10 minuts després talleu les salsitxes i poseu-les al sofregit per daurar-les conjuntament. S'afegeix el tomàquet ratllat. Es rectifica de sal. Quan el sofregit tingui un punt ben rostit aboqueu el brou de carn colat i amb el seu punt de sal. Després els pèsols (o les verdures més tendres), el pebre vermell, el colorant i la farigola. Quant a la carn estigui tendre afegiu l'arròs. Durant uns deu minuts ha de bullir, després baixeu el foc i afegiu els alls trinxats i el julivert, i la picada de fruits secs, si la feu servir. Si es queda sec (pot ser que al bullir el brou hagi evaporat massa) afegiu més brou, però sempre calent. Rectifiqueu de sal i proveu el punt de l'arròs. Més o menys triga uns 18 minuts, depèn de l'arròs, del foc, etc...

Apagueu el foc i deixeu-lo reposar uns minuts tapat... i apa, bon profit!

Etiquetas:

5 Comments:

Blogger Unknown said...

genis t'has adonat de l'atenció que possem a l'hora de classe.

guapi soy la Yolanda, besitosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.......fins dilluns

2:27 p. m.  
Blogger CARLES ARMENGOL said...

No sóc el Genís, sóc el Carles... Però vaja, prenc nota de la super-atenció de la Sara, que sembla que estigui en el primer son.
Petons, Yoli.

5:44 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Segur què a nosaltres no ens sortirà aquest arrosset com a en Genís. Ho tenim comprobadíssim amb les receptes de les mamis. Mateixos ingredients, seguim els passos què elles diuen i ... el resultat és bo però diferent! Ja us explicarem quan el probem de fer. Un petunarru!

11:04 a. m.  
Blogger CARLES ARMENGOL said...

Us podem passar més receptes, si voleu: fideuà i fideuà negre, paella valenciana, croquetes d'arròs i formatge (boníssssimes), rissotto amb xampinyons, etc.
Trieu i remeneu. Que vagi de gust!

7:13 p. m.  
Blogger Unknown said...

Carles que ja se quer eres tú pero el comentario era para Genís, bueno para los dosssssssss.
Petonetssssssss

2:30 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home