domingo, marzo 02, 2008

Setmana Tràgica pel teatre barceloní

El dimecres ens assabantàvem que el Guasch Teatre havia estat precintat temporalment per incumplir la normativa de seguretat contra incendis, i ja a finals de setmana veiem que la Sala Beckett s'havia salvat pels pèls -només pels pèls- de ser desallotjada del local de Gràcia en el que porta més de 20 anys. Tot i així, l'ordre judicial posa en safata a la immobiliària Núñez i Navarro la oportunitat de rescindir de nou -ara amb totes les formalitats legals- el contracte de lloguer que té amb el teatre.

Què està passant? Totes les institucions es felicitaven a principis de temporada per l'obertura de dos nous espais teatrals (el Teatre del Raval i el TGB), però ara -davant de les gravíssimes dificultats de dues sales històriques- callen com monges de clausura... Ni en temps d'eleccions, importa el teatre? Deixaran morir a la Beckett sense haver dit ni "mu"?


A més, són les mateixes institucions -concretament, l'Ajuntament de Barcelona- les que han ordenat el tancament temporal del Guasch. I diuen que per incomplir la normativa de seguretat!! Bé, perdonin si arribats a aquest punt la gent de la professió -o fins i tot els aficionats- ens descollonem de riure... Desconec si realment en aquest teatre es compleix la normativa al peu de la lletra, però tots hem treballat o assistit com a espectadors a sales, teatrets, teatrots i altres coses per l'estil que -aparentment- ni tan sols saben que existeix una normativa. Vaja, locals que no arriben ni a l'alçada de la sabata a les instal·lacions del Guasch. I no parlo només de "llocs on es fa teatre", sinó de sales que estan supersubvencionades per totes les institucions d'aquest estrany i aleatori país.

Confiem que el Guasch obri molt aviat, ja que sembla que els incompliments no són tan greus... Almenys, no tan greus com per tancar un negoci (es tanquen tan ràpidament les fàbriques o locals de restauració i oci que no compleixen la normativa?). I confiem també que Núñez i Navarro no pugui amb la Beckett, tot i que això ja ho veig més i més difícil... sobretot, sense el suport institucional, i fins i tot de la mateixa professió.

Etiquetas:

5 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Este tipo de cosas me dan rabia... Parece que los del ayuntamiento se aburran. Deberían dejar de tratar los teatros como si fueran fábricas y preocuparse un poco más por la cultura en este país. Si un teatro es como una fábrica, yo quiero mi sueldo mínimo como cualquier obrero, quiero contrato y cobrar el paro. Ea!

A ver si leo pronto en La Vanguardia digital una re-apertura del Guasch con CARNICEROS DE MILWAUKEE en cartel. Al final, todo esto es publicidad.

11:00 p. m.  
Blogger CARLES ARMENGOL said...

A ver, a ver. Si no aparece la noticia esta semana, ya no creo que aparezca. Ah... por si acaso La Vanguardia no lo informa (seguro que la reapertura no se considera noticia) ya sabréis algo a través de este blog. Por esto no hay que preocuparse.

1:08 a. m.  
Blogger PRU said...

Em fa tanta ràbia, ho trobo tan injust, que fins i tot se m'espurnen els ulls ! Quina merda, de veritat... :(

11:17 a. m.  
Blogger CARLES ARMENGOL said...

És molt injust, sí. Però es veu que només ens ho sembla a nosaltres, els que poc hi podem fer. Perquè... tu has llegit declaracions de les altes jerarquies teatrals d'aquest país al respecte? Tu has sentit alguna veu airada i de protesta que vingui de part dels teatres privats o dels teatres institucionals? Has llegit alguna declaració dels artistes "consagrats" d'aquest país? JO NO.

És possible que ni els hi hagin preguntat, ja que el teatre és un tema "menor". És possible que no s'hagin volgut mullar, perquè desgraciadament el teatre català està absolutament burocratitzat i viu de les subvencions. És possible que a mi se m'hagin escapat aquestes declaracions... Perquè si realment n'hi ha alguna, feu-me-les arribar, i les difondré en aquest mateix blog.

Una abraçada PRU. Ens veiem.

12:42 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Desde luego TODOS hemos visto ese tipo de locales/teatros/salas de cualquier cosa donde hemos hecho espectaculos en peores condiciones que las que tiene el Guash.


Yo ya no entiendo nada de como funcionan estas cosas..

Hace poco hice un casting alli:)


Encantada de volver a veros en la Boda del AÑo!


Niña Paca;)

9:41 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home